angstdempende medisiner, sovemedisiner, nerveberoligende, nerveberoligende medisiner, avslappende medisiner


  PSYKISKE LIDELSER


  + Depresjon
  + Bipolar lidelse
  + Schizofreni
  + Angst
  + Psykose
  + Tvangslidelse

  + Spiseforstyrrelser

  PSYKIATRI
MEDISINER


  + Angstdempende
  + Antidepressive
  + Antipsykotiske

  KONTAKT OSS

     Linker:
  + SiDetMedOrd.no
  + PsykiskHelse.no
  + MentalHelse.no
  + Nav.no
  + Helsedirektoratet.no


     Skrivebeskyttet innhold
       @  2010 - 2011
       - Psykiskelidelser.no

       Privacy Policy

 

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan jeg bli avhengig av angstdempende medisiner?
Vannedannende:
Angstdempende medisiner av benzodiazepintypen kan gi kroppslig avhengighet hvis de tas regelmessig i mer enn 4 til 6 ukersammenhengende. Du kan få abstinensproblemer om du slutter å ta medisinen, i værste fall kan du få eks angst, høyt stressnivå, panikkanfall, konsentrasjonsvansker , søvnvansker, kvalme, skjelvinger, kramper, svette og smertetokter med stivhet i ansikthode og hals. Symptomene vil ofte komme flere dager etter at du har sluttet å ta medisinen. De kan vare fra en til 3 uker, men kan hos noen også fortsette månedsvis. Også for Zopiclone (Imovane) og Stilnoct er det en viss risiko for tilvenning.

Ikke vannedannende:
Angstdempende medisiner av typen antihistamintypen (Vallergan, Phenergan) gir ingen avhengighet og foretrekkes ofte i behandling av mennesker mede psykiske lidelser. De kan gi tretthet neste morgen. Melatonin er et stoff som lages naturlig i kroppen og gir ikke avhengighet.

Hvilke bivirkninger kan jeg få av angstdempende medisiner?
Apodorm, Mogadon, Flunipam, ROhypnol og RIvotril kan gi søvnighet neste morgen, nedsatt hukommelse og forvirring. Særlig eldre mennesker er utsatt for disse bivirkninger. Økt spytt og slimsekresjon er også vanlig. Disse opptrer gjerne tidlig i behandlingen og er ofte doseavhengige. Det samme gjelder Stilnoct og Imovane (Zoplicone). De to sistenevnet kan også gi bitter smak. Vallergan og Phenergan kan i tillegg gi munntørhet og hodepine, lett svimmelhet og nesetetthet. Det finnes andre men sjeldne bivirkninger.

Kan jeg kjøre bil med angstdempende medisiner?
angstdempende medisiner gjør deg svært trett og du bør derfor ikke kjøre bil.

Kan jeg legge på meg av dem?
Nei.

FANT DU IKKE DET DU LETTE ETTER? SØK HER:

 
Kan jeg drikke alkohol med angstdempende medisiner?
Angstdempende medisiner kan forsterke virkningen av alkohol med økt tretthet og reduksjon i refleksjonstid og reflerkser som følge. Det bør dermed ikke kombineres. Å drikke fordi man har angst hjelper kanskje der og da men er skadelig frem i tiden og kan øke angst.

Er det mat eller drikke jeg bør unngå?
Nei.

Vil legemidlet innvirke på andre medisiner jeg tar?
Det er lite fare for innvirkning på andre medisiner du måtte ta samtidig.

Kan kvinner bruke medisinen når de er gravide?
Apodorm, Flunipam, Rivotril og Rohypnol passerer morkaken. En er derfor nølende med å bruke dem i svangerskapet. Men dosen og graden av sykdom vil være avgjørende. Det advares pga av meget begrenset erfaring mot bruk av Imovane(Zoplicone) og Stilnoct og legemidlene bør derfor unngås. Det samme gjelder Vallergan. Phenergan er midlet som foretrekkes.

Kan kvinner ta p-piller samtidig?
Ja.

angstmedisin Visste du at det finnes naturlig medisin for angst & depresjon som ikke finnes i Norge men som kan bestilles fra utlandet?5-HTP finnes i all protein, slik at det vil hjelpe hvis du øker ditt proteininntak.
Klikk her for å bestille 5-HTP!

Kan kvinner amme?
Ja. Kombinasjon av Imovane derimot med Stilnoct og amming bør unngås pga av begrenset erfaring ved gjentatt dosering. Risikoen for barnet ved bruk av enkelt doser av Stilnoct vurderes som liten.

Må jeg ta blodprøver?
Nei.


 
Side |1| Side |2|

 

 

 

  angstdempende medisiner, sovemedisiner, nerveberoligende, nerveberoligende medisiner, avslappende medisiner

  angstdempende medisiner, sovemedisiner, nerveberoligende, nerveberoligende medisiner, avslappende medisiner